Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 2 вересня 2024 року очолив молебень з нагоди початку нового навчального року в Київській православній богословській академії.

Разом із Предстоятелем автокефальної Української Православної Церкви в академічному храмі на честь святого апостола і євангелиста Іоана Богослова молилися митрополит Білоцерківський Євстратій, намісник Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря архієпископ Вишгородський Агапіт, єпископ Васильківський Єфрем, намісник Свято-Успенської Києво-Печерської лаври єпископ Бориспільський Авраамій, ректор КПБА протоієрей Олександр Трофимлюк та викладачі й студенти академії, повідомляє пресслужба ПЦУ.

Після відправи в актовій залі академії відбулося урочисте засідання, під час якого Предстоятель звернувся до присутніх з першосвятительським словом.

«Ми розпочинаємо новий навчальний рік як завжди з молитви, закликаючи благодать Святого Духа на студентів і викладачів. Водночас і від кожного з нас залежить, чи співдіємо ми Богові, чи відкриваємо свої серця до дії Його благодаті. Тому тим, хто прагне стати священником, важливо постійно всебічно удосконалюватися, в першу чергу духовно та інтелектуально. Саме у цьому завдання наших духовних навчальних закладів – якнайкраще сприяти та настановляти в такому вдосконаленні», – сказав Митрополит Епіфаній.

«Зараз, в час російської навали, ми постійно бачимо потребу у капеланах та активних й освічених священниках, які розбудовуватимуть громади нашої Помісної Церкви та духовно підтримуватимуть захисників Батьківщини. Ми маємо завжди пам’ятати, якою ціною виборюється наше майбутнє. І коли навчання видається вам важким, то згадуйте наших воїнів, згадуйте, як важко їм зараз в окопах захищати усіх нас. Ви є наше майбутнє, майбутнє Української Церкви. Тож ми просимо у Господа мудрості для усіх вас, щоб ви духовно зростали, навчалися і розвивалися на благо Церкви та нашого народу. Нехай Боже благословіння перебуває над усіма вами», – зазначив Предстоятель, звертаючись до студентів.

Comments are closed.