Війна, яку проти нашої мирної країни розв’язала і веде росія – це не злочин однієї людини. Це провина багатьох людей, які виконують та підтримують криваву політику кремлівського тирана, які й надалі хочуть бачити його правителем, з мовчазної згоди яких кояться масові вбивства – найстрашніші злочини проти людяності.

Про це написав Предстоятель ПЦУ Митрополит Епіфаній на своїй сторінці в Facebook.

«Ми – на іншому боці, на боці правди, світла, добра. Наше військо – не агресор, а захисник. Не ми прийшли «з мечем» в чужий дім, наші воїни взяли «меч» з метою захисту, оборони. І саме в руках нашого народу той «меч», від якого агресори й окупанти, як попереджає Господь, загинуть: «Всі, хто візьме меч, від меча і загинуть» (Мф. 26: 52).

А ще ми таки перемагаємо зло – добром. Українці вміють співчувати, поділяти чужий біль і втрати, підтримувати, допомагати, навіть «конвертувати» лють в донати. Наш народ вміє благодіяти! Доброта й милосердя до наших ближніх нині, в час спільної біди, щедро виявляються через різноманітні акти підтримки, допомоги, служіння – на всіх рівнях, в різних ситуаціях, різними людьми.

Це милосердя, здатність до емпатії, готовність допомагати іншим, самопожертва – і є саме те добро, яким перемагається зло. Це те, про що нас вчить Священне Писання: «Hе бувай переможений злом, а перемагай зло добром» (Рим. 12: 21).

Я щиро вдячний Господу за всіх, хто в ці темні часи є носіями світла і добрих діл. Радію, що маю можливість звершувати служіння для такого сильного духом і вірою українського народу. Вдячний, що наша автокефальна помісна Православна Церква – вільна, єдина, міцна і дружня у всьому своєму різноманітті. Пишаюся, що наші священники за покликом серця звершують правдиве соціальне служіння, і з Божою допомогою в надскладних обставинах життя їм вдається багато того, що здавалося неможливим.

Дякую, дорогі брати і сестри, що ми – разом. Що Українська Церква з усіма її єпархіями, парафіями, відділами, організаціями, духовними центрами, спільнотами у тісній взаємодії з усіма вами творить так багато добрих і потрібних справ, благодіє, а відтак – справджує свою місію. Замість тисяч слів про це промовисто свідчать добрі й важливі справи таких наших організацій, як «Елеос-Україна», Духовно-психологічний центр «Axios», «Параволан» та інші. Духовна та психологічна підтримка, постійна молитва, гуманітарна допомога, численні благодійні проекти, шелтери, модульні будинки, майстер-класи, недільні школи, допомога в евакуації, підтримка родин військовослужбовців та вимушених переселенців – цим повсякденно займається велика родина ПЦУ в усіх куточках України!

Сьогодні міжнародна спільнота відзначає День благодійності. Тож і надалі творімо добро на благо людей і на славу Божу!» – зазначив Предстоятель ПЦУ.

Comments are closed.