У день свята Різдва Пресвятої Богородиці та з нагоди 220-ліття кафедрального храму Різдва Христового в Одесі Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 8 вересня 2024 року очолив Божественну літургію.

Про це повідомляють в ПЦУ.

Згідно з історичними свідченнями, 8 вересня 1804 року відбулося закладення каменю для будівництва цього храму, а вже у 1814 році він був збудований. Окрім звершень уставних богослужінь храм став притулком для знедолених людей. Сьогодні він також є й простором, де вшановуються наші полеглі захисники України та вбиті росією мирні мешканці.

За богослужінням Предстоятелю автокефальної Української Православної Церкви співслужили митрополит Миколаївський і Богоявленський Володимир, керуючий Одеською єпархією архієпископ Одеський і Балтський Афанасій, єпископ Херсонський і Каховський Борис, секретар Одеської єпархії протоієрей Теодор Оробець та духовенство єпархії.

За богослужінням також молилися захисники Батьківщини, волонтери та віряни.

Під час літургії за ревне служіння Церкві протоієрей Михайло Щерба, настоятель Свято-Миколаївського храму міста Чорноморська, був удостоєний чергової священничої нагороди – права носіння митри.

Під час відправи Блаженнійший Митрополит Епіфаній возніс особливу молитву до Господа в час, коли Батьківщина в небезпеці. Також лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ.

Наприкінці Божественної літургії Предстоятель єдиної помісної Української Православної Церкви подарував владиці Афанасію хрест, а протоієрею Василію Єдину, благочинному Одеського району, настоятелю храму Успіння Пресвятої Богородиці село Мирне – іменний хрест Предстоятеля, а також Блаженнійший владика відзначив військовослужбовців, волонтерів та меценатів високими церковними нагородами.

Після завершення богослужіння Митрополит Епіфаній біля «Стіни пам‘яті полеглих за Україну» підніс молитви до Бога за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини й мирних жителів.

Comments are closed.