Громада с. Зеленів на Буковині після того, як змогла увійти до храму після переходу в ПЦУ, виявила напис на престолі, де згадується Патріарх РПЦ Кирило, а також російські ікони та документи, які свідчать про підпорядкування Москві.

Фото виявлених речей опублікував священник ПЦУ Роман Грищук.

За його словами, громада с. Зеленів, дочекавшись після своїх зборів і голосування за вихід із МП реєстрації документів, увійшла нарешті до свого храму. На загальних зборах релігійної громади 2 червня 2024 року були присутні 118 парафіян. За перехід проголосували 107 людей, проти – 11.

Священник ПЦУ повідомив, що колишній настоятель з УПЦ МП виніс із храму все, що можливо – залишилися лише свідчення про підпорядкування Москві.

“Московський піп, який тут служив раніше, храм почистив повністю. Повиносили все, що змогли! Залишилися лише згадки про московську окупацію храму: напис на престолі, що засвідчує підпорядкування і вірність кірілу кровавому та ікона всіх російських святих!” – зазначив священник.

Він розмістив фото престолу із села Зеленів з написом про Патріарха Кирила, а також грамоту, датовану 2019 роком, коли святили престол. На той час вже п’ять років тривала війна, яку благословив очільник РПЦ Гундяєв.

“І там чорним по білому митрополит Мелетій написав, що цей престол і храм – власність московського патріарха кіріла і його патріархату! І поклав особистий підпис! То запитайте його, коли він бреше: коли переказує байку про те, що вони “нєзалєжні” з 1990 року через грамоту Алєксія, чи коли і в 2019 році (на п’ятому році російської агресії) він підписується, що його конфесія належить до московського патріархату і його кровавого шефа? Даю підказку: брехав тоді, бреше і тепер!” – зазначив о. Роман Грищук.

Comments are closed.