Доки очолює Українську Православну Церкву Московського Патріархату митрополит Онуфрій, ніяких змін в цій Церкві не буде.

Про це сказав в інтерв’ю на телеканалі “Прямий” намісник Свято-Успенської Києво-Печерської лаври, єпископ Бориспільський ПЦУ Авраамій.

На запитання, чи реально УПЦ МП відійти від підпорядкування Москві, єпископ відповів, що потрібне тільки бажання.

“Ви знаєте, якби було бажання – основне в житті кожної людини – бажання, вона може все змінити, все реалізувати, а коли цього бажання немає, то цього не відбудеться. І їхній очільник – митрополит Онуфрій, котрий сформувався, як людина промосковського православ’я, ніколи не піде на якісь поступки, на якісь перемовини”, – сказав ієрарх ПЦУ.

Він наголосив, що допоки очолює Українську Православну Церкву Московського Патріархату митрополит Онуфрій, ніяких змін в ній не буде.

На запитання, чи будуть зміни, якщо наступником стане митрополит Антоній (Паканич), єпископ Авраамій відповів негативно.

“Якщо ми говоримо про українське крило і про російське, то якщо з українського хтось стане після митрополита Онуфрія, то надії певні будуть, що відбудеться об’єднання. Якщо говорити про російське крило, то звісно ці люди ніколи за будь-яких обставин не підуть на перемовини”, – сказав Авраамій.

За його словами, попри те, що Митрополит Епіфаній нещодавно знову запропонував митрополиту Онуфрію діалог, не варто очікувати на реакцію УПЦ МП.

“Як розуміємо, буде тисяча причин до того, щоб цей діалог не відбувся, знаючи їхню риторику, знаючи їхні настрої”, – сказав намісник лаври.

 

Comments are closed.