Намісник Києво-Печерської лаври, єпископ Бориспільський ПЦУ Авраамій під час прощі на Афон зустрівся з відомим афонським старцем, ігуменом монастиря Ксенофонт – Герондою Олексієм.

Про це написав єпископ на своїй сторінці в Facebook.

“Свята гора Афон – місце де зосереджені духовно мудрі наставники. Серед них ігумен монастиря Ксенофонт – Геронда Олексій, який має надзвичайно великий життєвий та духовний досвід.

І я вдячний Ігумені Святої гори Афонської – Пресвятій Богородиці, що маю можливість спілкуватися, вчитися та молитися разом із цим старцем наших часів”, – зазначив Авраамій.

18 вересня у головному храмі Обителі монастиря Ксенофонт на честь святого великомученика Юрія Переможця намісник лаври у співслужінні ігумена монастиря Геронди Олексія разом із духовенством звершили Божественну літургію.

Раніше єпископ Авраамій повідомив, що вирушає в паломництво до Святої гори Афон.

“З Божою допомогою вирушаємо до Святої гори Афон, щоб піднести молитви за наших новітніх Героїв – захисників і захисниць, які самовіддано боронять нашу Батьківщину, за нашу владу, за багатостраждальний побожний український народ, який переживає нелегкі часи, за справедливий і довгоочікуваний мир в Україні.

Разом із духовенством та віруючими паломниками ми будемо звертатися до Господа і Пресвятої Богородиці і до усіх преподобних і богоносних отців, що на горі Афонській просіяли, з усердними молитвами, щоб вони зберегли Україну та дарували їй довгоочікуваний мир”, – зазначив Авраамій.

Comments are closed.