Служба безпеки задокументувала інформаційно-підривну діяльність ще одного представника УПЦ МП, який діяв на користь агресора.

Йдеться про архімандрита одного із чоловічих монастирів у Києві, повідомляють в СБУ.

За інформацією LIGA.net в правоохоронних органах, йдеться про архімандрита Свято-Введенського монастирі Володимира (Олексія Ракка 1985 року народження).

За даними слідства, клірик у соцмережах виправдовував повномасштабну війну Росії проти України та поширював фейки про суспільно-політичну ситуацію в нашій державі.

Під час обшуків за місцем перебування фігуранта у приміщеннях монастиря УПЦ МП виявлено докази злочинних дій.

Фото зі сторінки Володимира Ракка в соцмережах.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Санкція інкримінованої статті Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляла РП, уранці в середу, 18 вересня, у Свято-Введенському чоловічому монастирі Української Православної Церкви Московського Патріархату в Києві відбулися обшуки.

Comments are closed.