Митрополит Онуфрій та єпископат УПЦ МП наче живуть у бункері або в космосі, не бажаючи бачити реальності.

Про це написав на своїй сторінці священник Василь Левченко з Буковини, який перейшов із Московського Патріархату до ПЦУ.

За його словами, УПЦ МП продовжує далі перебувати у канонічних зв’язках з Московським Патріархатом.

“Буду справедливим, що за ці роки я не бачив якогось прямого втручання московитів у життя тих церковних осередків, де я навчався та служив, ніяких коштів на Москву також я НЕ передавав (навпаки, в Москві були зацікавленні вкладати свої гроші в просування своїх наративів через літературу, яка завалювала всі наші церковні крамниці, через розкрутку пропагандистських медіаресурсів і т.п.), але стан внутрішньої шизофренії, коли ти себе самоідентифікуєш українським священником і паралельно усвідомлюєш, що залишаєшся у якихось стосунках з тим патріархом-канібалом, внутрішньо розриває, а бажання будь-що в цьому замкнутому колі змінити – сприймається в штики”, – зазначив він.

Священник наголосив, що в УПЦ МП начебто розуміють, що в РПЦ – руки в крові, але багатолітня пропаганда дається взнаки.

“Люди нібито й розуміють, що з москалем нам не по дорозі, що вони наші вбивці, а РПЦ співучасники цього, що мають руки по лікоть в крові. Але разом з цим нагадує про себе те сміття в голові, що десятиліттями вкидалося в голови про «триєдину Русь» від лжелаврентія та Зосими Сокура, що в Росії все ж чистіше православ’я і святі там святіші, і традиції богослужбові там кращі, ніж у тих «не благочестивих» греків і т.д. і т.п. У переважній більшості це вдалося зробити завдяки незнанню духовенством та вірянами історії Української Церкви та своєї України, завдяки знищенню єпископським проводом та вивченим у Москві та Почаєві духовенством своїх богослужбових традицій, тобто відбулося розірвання зі своїм корінням, що призвело до таких плачевних наслідків”, – зазначив він.

Василь Левченко наголошує, що всю відповідальність за становище УПЦ МП покладає на церковне керівництво, яке наче живе у бункері або в космосі, не бажаючи бачити реальності. Водночас він вдячний ієрархові ПЦУ за довіру.

“Моє долучення до ПЦУ не відбулося б, якби я не побачив у єпископі Феогності Бодоряку бажання займатися в єпархії місіонерством, просвітництвом, роботою з молоддю та дітьми. Тож я йду за можливістю далі проповідувати Христа, Слово Боже, не заганяючи себе у рамки системи УПЦ. Сподіваюся на плідне служіння у справі просвіти та місіонерства до свого українського народу без того проклятого клейма «московський піп» та дякую владиці за довіру”, – написав священник.

Як повідомляла РП, указом єпископа Чернівецького і Буковинського Феогноста 23 вересня священника Василя Левченка, колишнього клірика храму Різдва Пресвятої Богородиці міста Заставна Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ МП, прийнято до кліру Чернівецько-Буковинської єпархії Православної Церкви України.

Comments are closed.