Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 24 вересня 2024 року звершив у Деснянському районі столиці Чин оновлення храму на честь преподобного Миколи Святоші з нижнім приділом на честь святого мученика Іоана Воїна. Громада храму нещодавно приєдналася до ПЦУ.

Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

Разом з Предстоятелем молилися настоятель храму протоієрей Олексій Гончаренко, запрошене духовенство, українські військовослужбовці та віряни.

Наприкінці відправи Митрополит Епіфаній звернувся до присутніх з першосвятительським словом, відзначив захисників України церковними нагородами та подарував храму ікону Покрову Божої Матері й нове видання богослужбового Євангелія, а настоятелю – іменну єпитрахиль.

“Сердечно вітаємо парафію столичного храму на честь преподобного Миколи Святоші з нижнім приділом на честь святого мученика Іоана Воїна в нашій дружній та великій родині ПЦУ!” – зазначив Предстоятель.

«Храм займає особливе місце у нашому житті, адже Господь перебуває з нами, коли ми збираємося разом на молитву у Його домі й долучаємося до Божественної літургії, причащаючись Його Пречистого Тіла і Крові. Сьогодні у нас є гарна нагода подякувати Богові за Його допомогу у цій непростій боротьбі українського народу проти навали російських загарбників. Понад 30 років тому Господь благословив нам відновити нашу державність, незалежність та свободу і допомагає зберегти їх зараз. Нашому народу намагалися нав’язувати ідеологію «русского міра», але усі вже побачили її справжню суть та страшні й криваві наслідки. Тож відтепер ще в одному храмі нашої столиці буде линути молитва за Україну, за наших захисників і захисниць, які поклали життя за Україну і за тих, хто зараз самовіддано продовжує боронити Батьківщину. Наш священний обов’язок через молитву підсилювати їх духовно», – сказав Митрополит Епіфаній.

На завершення свого візиту Предстоятель відвідав духовний центр і недільну школу, які діють при храмі.

Comments are closed.