На Житомирщині СБУ заочно повідомила про підозру настоятелю храму УПЦ МП, який заперечував війну РФ проти України

Співробітники Служби безпеки зібрали докази протиправної діяльності священнослужителя Житомирської єпархії УПЦ МП, який підтримував та поширював серед прихожан наративи держави-агресора.

Йдеться про настоятеля одного з храмів поблизу Бердичева.

За даними слідства, після завершення богослужінь у храмі клірик вів серед вірян «просвітницьку роботу», публічно заперечуючи збройну агресію РФ проти України. Зокрема, священик відстоював перед вірянами тезу про те, що повномасштабну війну проти України розпочала не росія і не путін. Також він категорично заперечував причетність до злочинів проти нашої держави московського патріарха Кирила та величав його «батьком», якого не можна звинувачувати у «сварці двох братів» – українців і росіян. Натомість він звинувачував у розв’язанні війни самих українців.

Також настоятель закликав прихожан не захищати Україну, а терпіти та молитися за прощення гріхів. Обурені місцеві жителі поскаржилися до Служби безпеки на антиукраїнську позицію церковнослужителя.

Висновки залучених спецслужбою спеціалістів-лінгвістів підтвердили протиправний характер висловлювань зловмисника.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру у запереченні збройної агресії російської федерації проти України, тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.436-2 Кримінального кодексу України.

Comments are closed.