Голова Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв допускає провокації у зв’язку з процесом реалізації закону “Про захист конституційного ладу у сфері діяльності релігійних організацій”.

“Сьогодні я, як і мої колеги, отримую невтішні сигнали, що там поки що перемагає, і я сподіваюся, що все ж таки не переможе, думка такої радикальної групи всередині УПЦ, які закликають священство йти на конфронтацію із суспільством і українською державою, заходити в позицію “гнаної церкви”, “церкви в підпіллі”, – сказав Потураєв в ефірі національного телемарафону, пише Інтерфакс-Україна.

У зв’язку з цим голова комітету допускає якісь можливі провокації, коли будуть “провокувати правоохоронців, державу, громадян” для того, щоб створити конфліктні ситуації в релігійних громадах навколо храмів.

“Щоб була телевізійна картинка, щоб були фото, які можна буде поширювати, зокрема, на Заході, де вони активно просувають неправду про те, що їх хтось утискає”, – додав він.

Потураєв поскаржився, що так звана “радикальна група” в УПЦ МП поки що домінує в релігійній організації.

Водночас він висловив сподівання, що проукраїнська частина священнослужителів в УПЦ МП переможе, і Церква справді розірве зв’язки з РПЦ.

Як повідомляла РП, Верховна Рада проголосувала у другому читанні та в цілому за законопроєкт №8371, що передбачає заборону діяльності релігійних організацій, керівний центр яких розташований у країні-агресорі. За відповідне рішення проголосували 265 народних депутатів.

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук підписав закон про заборону діяльності в Україні релігійних організацій, пов’язаних з Російською Федерацією, і направив його на підпис президенту Володимиру Зеленському.

Comments are closed.