Предстоятель ПЦУ Митрополит Епіфаній відвідає Львів на свято Покрови та День захисників України. Він зокрема очолить службу в храмі Юрія Переможця, який торік приєднався до ПЦУ.

Про це повідомляє WestNews, візит триватиме два дні й розпочнеться відвідинами храму святого великомученика Юрія Переможця на вулиці Тараса Бобанича (Хаммера), 3. Цей храм, побудований за участі Михайла Грушевського, торік приєднався до ПЦУ. О 17:00 Предстоятель ПЦУ очолить у храмі Всенічне бдіння (вечірню).

1 жовтня, у свято Покрови Пресвятої Богородиці та День захисників України, Блаженніший Епіфаній візьме участь у спільній молитві за полеглих українських захисників на Личаківському цвинтарі. Молитва розпочнеться о 9:00. До неї долучиться духовенство різних конфесій та представники громадськості Львова.

О 10:00 у храмі Успіння Пресвятої Богородиці (вул. Руська, 5) Митрополит Епіфаній очолить урочисту Божественну літургію з нагоди свята Покрови та 80-річчя з Дня народження владики Макарія, Митрополита Львівського.

Настоятель храму святого великомученика Юрія Переможця, отець-декан Львівський Олег Древняк, зазначив: “Для нас є великою честю приймати Главу нашої Української Помісної Церкви у Львові у таке велике, знакове свято Покрови та День українського війська, разом молитися з родинами захисників і всіма львів’янами за нашу якнайшвидшу перемогу, за здоров’я захисників та захисниць і щасливе повернення додому кожного воїна. Запрошуємо всіх парафіян, львів’ян та гостей міста розділити з нами цю щиру молитву у наших храмах 30 вересня та 1 жовтня. І нехай Господь почує наші молитви та вислухає їх”.

Comments are closed.