Митрополит Київський і всієї України Епіфаній очолив Божественну літургію в академічному храмі Київської православної богословської академії, яка відзначає актовий день та 35-ту річницю з часу відновлення.

Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

Предстоятелю помісної Української Православної Церкви співслужили митрополит Рівненський і Острозький Іларіон, митрополит Білоцерківський Євстратій, архієпископ Вишгородський Агапіт, єпископ Білогородський Іоан, єпископ Бориспільський Авраамій, ректор КПБА протоієрей Олександр Трофимлюк та численне запрошене духовенство.

Після читання Євангелія Блаженнійший владика звернувся до присутніх з першосвятительським словом та возніс особливу молитву до Господа в час, коли Батьківщина в небезпеці.

“Сьогодні ми, окрім вшанування пам’яті апостола Іоана, маємо особливу нагоду для подяки Богові, відзначаючи 35 років відновлення у Києві праці богословської школи, яка нині зросла в нашу Академію. Після десятиліть державних атеїстичних гонінь і заборони на свою працю, у 1989 році в стінах відроджуваної Печерської Лаври відновила свою діяльність і Київська духовна семінарія. Складним був шлях цієї духовної школи, як і всієї нашої Помісної Української Православної Церкви. Але за ці три з половиною десятиліття ми маємо численні добрі плоди, якими можемо пишатися і за які нині особливо дякуємо Богові.

Було навчено вже кілька поколінь священнослужителів і в стіни нашої школи приходять здобувати освіту онуки тих, хто отримував богословську освіту у той, вже віддалений від сьогодення час. Наша Академія першою з богословських закладів України отримала повну державну акредитацію і визнання всіх рівнів освітньої програми – від бакалаврського до докторського. Ця наша духовна школа, 35-ліття відновлення якої ми нині відзначаємо, особливо послужила Українській Церкві в роки відродження та утвердження, даючи нових проповідників, священиків, ієрархів, богословів, які в нових умовах вийшли і продовжують виходити для праці на ниві Христовій. Слава Богу за це!” – сказав Предстоятель.

Також під час відправи лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини і мирних жителів, які загинули під час війни.

Наприкінці богослужіння було звершено молебень й пролунало святкове многолітня.

Після Божественної літургії Митрополит Епіфаній відвідав в академії урочисту актову частину.

Comments are closed.