Священнослужителі Сосницького благочиння Чернігівської єпархії УПЦ МП закликали свого предстоятеля митрополита Онуфрія розірвати зв’язки з РПЦ.

У своєму зверненні духовенство наголошує на прямій причетності Російської Церкви до війни в Україні, повідомляє сайт Cheline.

Фото: УНІАН

“Настав час розірвати звʼязки з церквою, яка підтримує та благословляє війну і вбивства українців, сіє смерть, а не дає життя. Ми рішуче заявляємо, що відтепер РПЦ не є для нас братньою та дружньою церквою і ми не хочемо бути разом в одній Помісній церкві”, – йдеться у зверненні священнослужителів.

Священнослужителі Сосницького благочиння Чернігівської єпархії УПЦ просять митрополита Онуфрія “почути голос совісті, офіційно вийти зі складу РПЦ та всіх її структур, таким чином засвідчивши свою незгоду з антихристиянською діяльністю Патріарха Кирила. Священники прагнуть справедливості та відкритого засудження окремих церковників, які зрадили свою Батьківщину та перейшли на сторону ворога.

“Ми також хочемо, щоб Ви дали сувору оцінку тим священникам і архієреям УПЦ, які сприяють окупаційній владі в українському Криму та на Донбасі”, – йдеться у зверненні.

Як повідомляла РП, настоятель храму Всіх святих Чернігівських у Чернігові, протоієрей Петро Казновецький звернувся з відкритим листом до очільника УПЦ МП Онуфрія. Він закликав митрополита вийти зі складу Російської Православної Церкви.

Comments are closed.