Понад 70% українців повністю або скоріше підтримують закон, що забороняє на всій території України діяльність  УПЦ МП та інших Церков, керованих державою-агресором, 15% опитаних не підтримують цей закон.

Про це йдеться в результатах дослідження “Українці під час війни: гордість, пам’ять, перемога”, проведеного Інститутом соціальної та політичної психології Національної академії педагогічних наук спільно з Асоціацією політичних психологів України, яке було презентовано на пресконференції в агентстві “Інтерфакс-Україна” в п’ятницю.

Як зазначається в результатах дослідження, регіональні відмінності з цього питання не настільки виразні, як відмінності серед прихильників різних конфесій. Найбільша частка прихильників згаданого рішення серед прихильників Української греко-католицької церкви (87,1%) та Православної Церкви України (82,8%), найменша – серед вірян УПЦ МП. Серед прихильників інших конфесій або тих, хто не належить до жодної конфесії, кожен п’ятий байдужий із цього приводу.

Опитування проводили 17-28 вересня методом очного інтерв’ю 1 157 повнолітніх респондентів у всіх підконтрольних регіонах України. Похибка вибірки становить 3,2%.

Comments are closed.