У Свято-Миколаївському храмі села Кам’яна Яруга Чугуївського району на Харківщині вперше відбулося богослужіння українською мовою. Духовенство і віряни звершили молебень за Україну, її владу та військо, перемогу над російським ворогом і ствердження справедливого миру на рідній землі.

Про це повідомляють у Харківській єпархії ПЦУ.

На запрошення настоятеля храму ігумена Анатолія Бондаренка відправу очолив архієпископ Харківський і Слобожанський Митрофан. Разом із владикою та настоятелем також молилися священнослужителі Харківської єпархії Православної Церкви України.

Церковна громада села Кам’яна Яруга в перший день дії нового закону про заборону діяльності структур РПЦ в Україні провела збори та ухвалила рішення вийти зі складу Московського Патріархату та приєднатися до Помісної Церкви. Відтоді на парафію та її настоятеля отця Анатолія чиниться психологічний тиск, розгорнуто наклепницьку кампанію в гірших традиціях російської пропаганди, відбувається цькування і залякування. Відбувалося незаконне проникнення у церковне приміщення, псування майна храму.

Тому такою радісною і цінною для вірян була можливість помолитися за рідну країну разом із українським не лише за назвою, а й за суттю духовенством ПЦУ, а також військовими капеланами, котрі зуміли знайти час між виконанням душпастирських обов’язків у війську і завітати до Кам’яної Яруги для духовної підтримки місцевої православної громади.

Comments are closed.