Прихильники УПЦ МП ввірвалися на територію Свято-Михайлівського храму в центрі Черкас. Його громада вранці перейшла до ПЦУ.

Про це повідомляє журналіст “18000” з місця події.

Прихильники УПЦ МП біля Свято-Михайлівського храму в Черкасах. Фото: Суспільне Черкаси/Марія Гаврилян

За його словами, ті, хто підтримує Російську Церкву, зламали вхідні ворота і потрапили на територію храму. Вони застосовують сльозогінний газ і вогнегасники проти громади Черкас.

Близько 09:00 прихожани УПЦ МП захопили собор.

Як повідомляє НТА, близько 100 людей увірвалися до собору, після чого зайшли в єпархіальне управління на території церкви. До місця події прибув митрополит Черкаський УПЦ МП Феодосій. За словами очевидців, він разом із парафіянами прорвав «стіну» та увійшов до собору.

Як повідомляла РП,  вранці 17 жовня капеланська служба Черкаської ТрО повідомила, що Свято-Михайлівський кафедральним собор у Черкасах – відтепер у лоні ПЦУ.

Як зазначив капелан 118 окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ Володимир Педько, “здійснилася воля і заповідь владики Софронія – храм святого Архистратига Михаїла перейшов до Української Церкви разом зі своєю громадою, але на жаль, як часто буває, без священиків”.

“Вітаємо Черкащину і всю Україну з тим, що найбільший православний храм України, який тривалий час був під управлінням Московського Патріархату, повернувся в лоно Української церкви! Відтепер Свято-Михайлівський кафедральний собор буде завжди відкритий для наших військовослужбовців, адже він вже став гарнізонним”, – йдеться в повідомленні.

«Усі прихожани, які були і залишаються в Українській Православній Церкві (УПЦ МП – ред.), запрошуємо до молитви в Гарнізонному храмі українською мовою. Повірте, ваше серце відкриється, коли замість церковнослов’янської, навʼязаної мови, почнете молитися українською мовою!» — зазначив капелан.

 

 

Comments are closed.