Ще одна громада на Буковині приєдналася до Православної Церкви України.

Про це повідомили в Чернівецько-Буковинській єпархії ПЦУ.

Як зазначено, 20 жовтня в селі Василівка Сокирянської територіальної громади Дністровського району Чернівецької області відбулися парафіяльні збори, на яких громада парафії Успіння Пресвятої Богородиці проголосувала за вихід з-під юрисдикції Московського Патріархату та перейшла до Православної Церкви України.

Також про результат зборів повідомив священник ПЦУ Роман Грищук.

“Василівка. 129 – за. Вітаємо громаду в лоні ПЦУ! Привезені попи з тітушками робили все, щоб зірвати голосування, але громада не піддавалася на провокації. Україна перемогла!” – написав священник.

Загалом у Чернівецькій області від початку цього року відбулося 6 голосувань про перехід із підпорядкування УПЦ МП до ПЦУ. П’ять громад уже оформили офіційний перехід.

Про це у коментарі кореспонденту Укрінформу повідомили в управлінні культури Чернівецької ОВА.

“Від початку 2024 у Чернівецькій області відбулося 6 голосувань про перехід у підпорядкування  ПЦУ. Зокрема, відповідні рішення ухвалили громади сіл Данківці, Ворничани, Вовчинець Дністровського району, а також Виженка, Чорногузи і Зеленів Вижницького району. Пʼять релігійних громад офіційно оформили перехід до ПЦУ, внесли відповідні зміни до ЄДР”, – зазначили в ОВА.

Зазначається, що з часу отримання Томоса про автокефалію в Чернівецькій області до ПЦУ перейшли близько 50 парафій.

Comments are closed.