Предстоятель ПЦУ Митрополит Епіфаній привітав від себе особисто і від повноти помісної Української Православної Церкви Вселенського Патріарха Варфоломія з 33-ю річницею обрання на Патріарший престол.

“Понад три десятиліття ця видатна, без перебільшення, людина звершує воістину правдиве і важливе християнське служіння, примножуючи у світі як Перший серед Предстоятелів Православ‘я правду, добро, мудрість, розважливість, жертовність, любов і милосердя. Патріарх Варфоломій – справжній духовний лідер православних християн у всьому світі!

Важко переоцінити все те добре й корисне, що Його Всесвятість звершив за час свого служіння. І впевнений – далі скарб добрих справ буде примножуватися. Наш український народ завжди буде йому вдячний за епохальне рішення Вселенського Патріархату щодо утвердження автокефалії нашої Української Православної Церкви, за відновлення історичної справедливості, за звільнення з пут трьохсотлітнього неканонічного поневолення й утвердження нашої духовної незалежності, за відновлення належного духовного зв’язку між дочірньою Церквою в Києві та Церквою-Матір՚ю в Константинополі.

Високо цінуємо і поважаємо Вселенського Патріарха Варфоломія, який докладає неймовірних зусиль, несучи світло віри й надії усім православним християнам у світі, розбудовуючи братні стосунки між Церквами, захищаючи правду і справедливість, відверто засуджуючи зло й агресію у світі”, – зазначив Предстоятель ПЦУ.

Comments are closed.