Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 21 жовтня 2024 року завітав до однієї з військових частин Дубенщини та спільно з військовослужбовцями помолився за перемогу України, а також звершив освячення ікон, переносних малих іконостасів, які будуть використовувати наші священники-капелани, звершуючи свою місію в польових умовах.

Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

Переносні малі іконостаси виготовлено за ініціативи начальника Служби військового капеланства Командування Сил підтримки ЗСУ полковника Руслана Ратушняка, військових капеланів протоієрея Василя Лозинського та протоієрея Андрія Калити, за фінансової підтримки друзів та меценатів.

Разом з Предстоятелем Православної Церкви України також молилися митрополит Рівненський і Острозький Іларіон, військові капелани та представники місцевої влади.

Митрополит Епіфаній звернувся до присутніх із Першосвятительським словом проповіді та відзначив захисників Батьківщини високими церковними нагородами.

«Наша Церква повсякчас підносить молитви за українське військо, український народ. Нехай і надалі Господь допомагає нам торувати цей тернистий шлях правди, волі і свободи – щоби ми нарешті досягли нашої остаточної перемоги і всі разом святкували, радіючи утвердженню в Україні справедливого миру», – сказав Митрополит Епіфаній.

Comments are closed.