Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 27 жовтня 2024 року звершив освячення храму на честь святої великомучениці Катерини в м. Хуст на Закарпатті, а також очолив в ньому першу Божественну літургію.

Цей прекрасний і величний храм настоятель протоієрей Ігор Пістун спільно з громадою будували упродовж девʼятьох років, повідомляє пресслужба ПЦУ.

Предстоятелю помісної Української Православної Церкви співслужили митрополит Вінницький і Барський Симеон, митрополит Білоцерківський Євстратій, єпископ Ужгородський і Хустський Кирил, єпископ Запорізький і Мелітопольський Фотій, єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій, настоятель храму протоієрей Ігор Пістун, місцеве та запрошене духовенство.

Під час літургії за ревне служіння Церкві протоієрей Віктор Худяк та протоієрей Валерій Микитюк були удостоєні чергової священничої нагороди – право носіння митри.

Після прочитання Євангелія Предстоятель автокефальної Української Православної Церкви виголосив першосвятительське слово проповіді.

Під час відправи лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини і мирних жителів.

Також Митрополит Епіфаній возніс особливу молитву до Господа в час, коли Батьківщина в небезпеці.

Наприкінці Божественної літургії Предстоятель подарував для храму богослужбове Євангеліє та хрест, а також відзначив настоятеля протоієрея Ігоря орденом святителя і чудотворця Миколая, і високими церковними нагородами – меценатів та благодійників.

Єпископ Варсонофій в свою чергу висловив вдячність Предстоятелю за Першосвятительський візит та підніс букет квітів.

Завершилося святкове богослужіння многоліттям.

Comments are closed.