Митрополит Київський і всієї України Епіфаній відвідав кафедральний храм на честь святого апостола Андрія Першозваного Мукачівсько-Карпатської єпархії, що в Ужгороді, та звершив молебень за перемогу України над агресором.

Разом із Предстоятелем Православної Церкви України за богослужінням також молилися митрополит Вінницький і Барський Симеон, єпископ Ужгородський і Хустський Кирил, єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій, єпископ Мукачівський і Карпатський Віктор, капелани, місцеве духовенство та віряни, повідомляє пресслужба ПЦУ.

Під час відправи лунали молитовні прохання за захисників України, за владу і наш український народ. Також Митрополит Епіфаній возніс молитву за перемогу України над агресором.

Звертаючись із першосвятительським словом до громади, Предстоятель висловив переконання в перемозі України й утвердженні справедливого миру.

«Наші мужні герої, воїни, захисники і захисниці роблять все від них залежне для того, щоби зберегти нашу українську землю. Тому в цей час ми також по особливому підносимо наші молитви за наших новітніх героїв, воїнів, які боронять нашу територіальну цілісність», – сказав Митрополит Епіфаній.

Предстоятель Православної Церкви України висловив подяку владиці Віктору та подарував панагію і богослужбове Євангеліє.

Окрім цього, Митрополит Епіфаній зустрівся з представниками духовенства і вірних Мукачівсько-Карпатської єпархії, Ужгородської української богословської академії, Карпатського університету імені Августина Волошина та Міжнародної академії богословських наук.

Під час урочистостей відбулося вручення Митрополиту Епіфанію диплома почесного професора Ужгородської української богословської академії, ордена на честь Президента Карпатської України Августина Волошина та диплома почесного академіка Міжнародної академії богословських наук.

Митрополит Епіфаній висловив вдячність за нагороди та звернувся із першосвятительським словом.

“Навчити людину, щоб вона стала освіченою – непросто. Це не задача одного дня, на це потрібні роки. Власне, освітня система так і визначає: чотири роки – бакалаврат, далі магістратура, аспірантура, докторантура… Освіта часом триває десятиліттями, і вона може займати усе життя.

Працівники ж освіти, духовної зокрема, допомагають ще юним студентам створити основу, фундамент для усіх майбутніх надбудов, ґрунт, на якому в подальшому людина навчатиметься усе життя. І від того, яким цей фундамент буде, залежить, яким буде весь подальший досвід нинішнього студента, чи здобуде він належний досвід, чи розкриє свій потенціал, а чи зіб’ється на манівці.

Нехай Господь благословляє вас і сподвигає на подальші труди!” – сказав Митрополит Епіфаній.

Також Предстоятель Православної Церкви України відзначив представників професорсько-викладацького та наукового колективів високими церковними нагородами.

Comments are closed.