Заступник глави Офісу президента (ОП) Сергій Трофімов, коментуючи релігійну політику минулої влади, заявив, що вона “просто дискредитувала дії мільйонів віруючих українців”.

Про це він заявив в інтерв’ю Дмитру Гордону 12 травня, відео якого опубліковано в YouTube.

Трофімов сказав, що вважає Предстоятеля Російської Православної Церкви в Україні (УПЦ МП) митрополита Онуфрія справжнім ченцем, людиною, яка “перебуває на іншому духовному рівні”, передають Українські новини.

Також заступник глави ОП нагадав, що і сам є вірянином РПЦвУ. Він заявив, що шкодує, що за каденції колишнього президента Петра Порошенка дуже велика кількість часу була присвячена “церковним питанням”. За його словами, стосовно релігії “обраний був лукавий вектор” та “просто дискредитувалися дії мільйонів віруючих українців”.

Крім того, Трофімов розповів про своє спілкування з очільником РПЦвУ. Він зазначив, що президент Володимир Зеленський та він сам мали можливість спілкуватися з Онуфрієм після інавгурації і в низці інших випадків, а також має рідкісні зустрічі з ним.

За його словами, митрополит Онуфрій “дуже цікавий і глибокий чоловік. Він чернець, людина, яка служить Богові. Він поєднує в собі такі унікальні якості як мудрість, твердість і при цьому безмежну любов до всіх. Ці речі не завжди можуть ужитися разом. Він для мене перебуває на зовсім іншому духовному рівні”.

Також Трофімов повідомив, що відвідує Києво-Печерську лавру та вважає її святинею світового масштабу.

Comments are closed.