У соцмережі Facebook відбулася публічна розмова між “єпископом” Варсонофієм та юристкою “УПЦ КП” Неонілою Ткаченко, яка яскраво демонструє масштаб і маргінальний рівень організації, на яку перетворюються залишки ліквідованої УПЦ КП.

Так, “єпископ” опублікував у соцмережі оголошення про закупівлю свині до свят, адже зараз, згідно з його поясненнями у коментарях, дешевше буде, аніж потім купляти.

На цю публікацію відреагувала одна з найбільш активних діячів “УПЦ КП” – одеська юристка Неоніла Ткаченко, яка активно бореться проти вірян ПЦУ, зокрема нещодавно об’єднала свої зусилля з представниками УПЦ МП в Арцизі.

У коментарях до публікації Неоніла зауважила, що “єпископ” не мав би використовувати свою сторінку для “закупки живності”.

Варсонофій виявився не з лякливих і дав відсіч Ткаченко, на що вона пригрозила йому “баном”.

Зазначимо, що “єпископ Хмельницький та Кам’янець-Подільський” Варсонофій на початку 2019 року перейшов з Московського Патріархату до ПЦУ, але навдого тут не затримався. Вже за рік його було призначено “єпископом” у церковній структурі, яку владика Філарет будує після свого демаршу та відколу від об’єднаної помісної Православної Церкви.

Нагадаємо, нещодавно Релігійна правда опублікувала невеличке розслідування про так званих “єпископів” Філарета, які здебільшого є аферистами, можливими агентами ФСБ, колишніми сектантами або просто відлученими від Церкви.

Зокрема, Варсонофій – в миру Вадим Качан – був тричі одружений. Філарет не міг про це не знати. Згідно з 17 Апостольським правилом, двічі одружений не може бути єпископом.

Також до РП потрапило цікаве фото “єпископа”. У кадрі він позує у клітці, в яких зазвичай перевозять свиней.

“Єпископ УПЦ КП” Варсонофій. Фото S.Halchenko

Comments are closed.