Ігумени афонських монастирів Ксенофонт і Пантократор привітала предстоятеля ПЦУ митрополита Епіфанія з іменинами та запросили його відвідати Святу Гору для спільної молитви.

Відео з привітаннями та запрошенням оприлюднив на своїй сторінці в Facebook речник ПЦУ архієпископ Євстратій Зоря.

Ігумен афонського монастиря Ксенофонт архімандрит Олексій у своєму привітанні сказав:

«Ласкаво просимо в наш монастир. Ми дуже раді, що вас прийматимемо. Ви є Церква, яка має велику історію, хоча тільки зараз здобули автокефалію. Це дар Божий, що й Україна стала канонічною Церквою.

Ми раді, що були присутніми на інтронізації Блаженнішого і взяли участь у Божественній Літургії. Ми молимося постійно, щоб прийшов мир в Церкві України, щоб панувала любов та щоб існував справжній православний дух, який має характеризувати всіх нас.

У цей день тезоіменитства Блаженнішого ми особливо молимося за його здоров’я, довголіття, щоб у нього був Святий Дух, який буде керувати Церквою Божественним світлом.

Многії літа, Ваше Блаженство, з Божою допомогою, з надією і благодаттю Святого Духа, сходження якого скоро будемо святкувати в день П’ятидесятниці. Будьте сильним. Просим вашого благословіння. Многії літа!»

Ігумен афонського монастиря Пантократор архімандрит Гавриїл зазначив:

«Ваше Блаженство, бажаємо Вам многих благословенних літ. Нехай Пресвята Богородиця дає Вам сили та просвітлення вести святу Церкву Києва, яку довірив Вам Христос. Ми дізнаємося про Ваші досягнення, досягнення вашої Церкви та дуже радіємо.

Тут, на Афоні, ми Вас дуже любимо, завжди згадуємо та молимося за Вас. Ми Вас чекаємо, приїжджайте, зустрінемось особисто, щоб співслужити та радіти разом. Многії літа!»

Comments are closed.