Бійці чернівецької тероборони запитали настоятеля Києво-Печерської лаври митрополита УПЦ МП Павла Лебедя, який повертався із закордонного відпочинку, “чий Крим?”, і він ухилився від відповіді.

Про це розповів Дмитро Чернишов, який став свідком цієї ситуації, повідомляють  Buknews.

“Увечері привезли знайомим на блокпост біля Чернівців теплі речі, і якраз в цей час тероборона зупинила кортеж настоятеля Києво-Печерської Лаври митрополита Павла (в народі – Паші-Мерседеса). Виявилось, що коли вся країна воює проти російських окупантів, він зі своїми підопічними повертався з закордонного відпочинку. Але це не все. Хлопці з тероборони задали йому елементарне запитання «Чий Крим?», на що митрополит української церкви не зміг дати конкретної відповіді, лише сказав, що «Крим тих людей, які в ньому живуть».

Судячи з того, скільки росія зараз туди нагнала окупантів, по логіці Паші-Мерседеса, Крим явно не український. Ганьба таким громадянам України!” – йдеться в повідомленні.

Один із головних апологетів «русского мира», намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Павло нещодавно перебував у Туреччині.

Про це повідомили джерела в українських правоохоронних органах, відповідаючи на питання, куди саме прямував митрополит, коли його затримали на кордоні з Молдовою. Проте силовикам достеменно відомо, що з Молдови намісник лаври попрямував до Туреччини, де на виконання завдання керуючого справами УПЦ МП митрополита Антонія провів зустріч з представниками РПЦ. За даними джерел, мета таких зустрічей – отримання нових вказівок для організації протидії розбудові в Україні помісної церкви.

Як повідомляла РП, очільник Києво-Печерської лаври УПЦ МП Петро Лебідь, відомий як митрополит Павло (Паша Мерседес) був затриманий на кордоні. Владику Павла було спіймано при спробі контрабандного вивезення церковних цінностей. Документи на супровід церковного майна він виписав собі сам.

Намісник Києво-Печерської лаври митрополит Павло (Лебідь) прокоментував інформацію про те, що його нібито затримали на кордоні, коли він намагався вивезти з України церковні цінності.

У відео, опублікованому на YouTube 2 жовтня, Павло каже, що поїхав до Молдови, у нього були певні складнощі під час перетину кордону, але заперечує вивезення цінностей, пише НВ.

Митрополит УПЦ МП Павло (Лебідь) очолює Лавру понад 20 років. За цей час він неодноразово потрапляв у гучні скандали, сварився з журналістами, порушував дорожні правила на подарованому Mercedes і був депутатом Київради від Партії регіонів.

Comments are closed.