Один із головних апологетів «русского мира», намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Павло нещодавно перебував у Туреччині.

Про це повідомили «Главкому» джерела в українських правоохоронних органах, відповідаючи на питання, куди саме прямував митрополит, коли його затримали на кордоні з Молдовою.

За даними силовиків, насправді Павло використав Молдову лише як транзитну територію, і ні про які медичні дослідження у цій країні, як запевняв сам архієрей, насправді не йшлось.

Джерела не виключають, що після того, як розгорівся скандал, Павло міг пройти «якесь УЗД чи МРТ» в Молдові, аби показувати «результати досліджень» після повернення в Україну на підтвердження своїх слів. Проте силовикам достеменно відомо, що з Молдови намісник лаври попрямував до Туреччини, де на виконання завдання керуючого справами УПЦ МП митрополита Антонія провів зустріч з представниками РПЦ. За даними джерел, мета таких зустрічей – отримання нових вказівок для організації протидії розбудові в Україні помісної церкви.

Джерела повідомляють, що також Павло замовив собі відпочинок на одному із курортів Анталії, де провів решту часу.

У той же час згаданий митрополит Антоній, якого вважають лідером проросійського крила в УПЦ МП, початок жовтня також провів за кордоном. Перед виїздом він ініціював через лідера організації «Сестринство» Вікторію Кохановську проведення 9 жовтня спільного загального богослужіння вірян УПЦ МП Київської області біля Київської обласної військової адміністрації, прикриваючись гаслами недопущення рейдерського захоплення культових споруд церкви в регіоні. Акцію, за даними джерел, підтримав прихильник «русского мира» Віктор Вишневецький, відомий «православний» бізнесмен.

Як повідомляла РП, очільник Києво-Печерської лаври УПЦ МП Петро Лебідь, відомий як митрополит Павло (Паша Мерседес) був затриманий на кордоні. Владику Павла було спіймано при спробі контрабандного вивезення церковних цінностей. Документи на супровід церковного майна він виписав собі сам.

Намісник Києво-Печерської лаври митрополит Павло (Лебідь) прокоментував інформацію про те, що його нібито затримали на кордоні, коли він намагався вивезти з України церковні цінності.

У відео, опублікованому на YouTube 2 жовтня, Павло каже, що поїхав до Молдови, у нього були певні складнощі під час перетину кордону, але заперечує вивезення цінностей, пише НВ.

Митрополит УПЦ МП Павло (Лебідь) очолює Лавру понад 20 років. За цей час він неодноразово потрапляв у гучні скандали, сварився з журналістами, порушував дорожні правила на подарованому Mercedes і був депутатом Київради від Партії регіонів.

Comments are closed.