Намісник Києво-Печерської лаври митрополит Павло (Лебідь) прокоментував інформацію про те, що його нібито затримали на кордоні, коли він намагався вивезти з України церковні цінності.

У відео, опублікованому на YouTube 2 жовтня, Павло каже, що поїхав до Молдови, у нього були певні складнощі під час перетину кордону, але заперечує вивезення цінностей, пише НВ.

За словами митрополита, він виїхав за кордон, щоб «пройти діагностику», а з собою віз три ікони з церковної крамниці, «які не мають історичної та культурної цінності».

Намісник Києво-Печерської лаври заявив, що на кордоні його «довго мурижили» — перевірка тривала шість годин. Це нібито сталося через скаргу, яка надійшла правоохоронцям. За його словами, на митному пункті його «завели в якийсь гараж» і змусили відкрити всі валізи. Зрештою митрополита УПЦ пропустили.

Українська правда з посиланням на джерела в ДПСУ та правоохоронних органах повідомила, що Лебідь перетнув кордон із Молдовою в кінці вересня, а контролюючі служби до його багажу зауважень не мали.

Він заявив, що цією інформацією до нього знову хочуть прикувати увагу, а притягувати до відповідальності його немає за що.

“Сьогодні хтось писав, що вони радіють, що мене скоро притягнуть до відповідальності. Мене до відповідальності нізащо притягувати. Я вас переконую: я ніколи нічого з України не вивозив”, – каже він.

Як повідомляла РП, очільник Києво-Печерської лаври УПЦ МП Петро Лєбєдь, відомий як митрополит Павло (Паша Мерседес) був затриманий на кордоні. Владику Павла було спіймано при спробі контрабандного вивезення церковних цінностей. Документи на супровід церковного майна він виписав собі сам.

Митрополит УПЦ Павло (Лебідь) очолює Лавру понад 20 років. За цей час він неодноразово потрапляв у гучні скандали, сварився з журналістами, порушував дорожні правила на подарованому Mercedes і був депутатом Київради від Партії регіонів.

Comments are closed.