Папа Франциск 8 січня 2018 року прийняв Послів, акредитованих при Святому Престолі. У промові до них Римський Архиєрей згадав про Україну, закликавши сприяти припиненню війни.

«Спільні старання на користь відбудування мостів є невідкладними також і в Україні. Рік, що минув, посіяв нові жертви в конфлікті, який гнітить країну, й надалі завдаючи страждання населенню, зокрема, сім’ям, які проживають у зонах, заторкнутих війною та втратили своїх найдорожчих, нерідко – дітей та похилих віком», –  наголосив Понтифік.

За повідомленням Радіо Ватикану, під час традиційної зустрічі з дипломатичним корпусом, що відбувається на початку року, Глава Католицької Церкви підбиває підсумки року, що минув, у контексті міжнародної панорами та ділиться думками про невідкладні завдання, що стоять перед міжнародною спільнотою. В цьогорічній промові Папа зосередив свою увагу, серед іншого, на двох важливих річницях, а саме – 100-річчя від завершення Першої світової війни та 70-річчя прийняття Загальної декларації прав людини.

Зазначимо, що станом на сьогодні двосторонні стосунки зі Святим Престолом  підтримують 183 держави, Суверенний Мальтійський Орден та Європейський Союз. Серед Послів – 25 жінок, між якими – Надзвичайний і Повноважний Посол України Тетяна Іжевська. При Святому Престолі акредитовані також різні міжнародні організації.

Comments are closed.