В ніч з 26 на 27 лютого обікрали та оскверненили храм на честь Різдва Пресвятої Богородиці в селі Клинове на Кіровоградщині. Про це повідомляє Кіровоградська єпархія УПЦ МП.

“Безбожні крадії, зірвавши замки, завіси і вибивши двері, проникли до храму та пограбували церковне майно. Злодії винесли із храму дві місцеві древні святині: ікону святого великомученика Пантелеймона та ікону Пресвятої Богородиці “Достойно єсть”, які являли собою неабияку цінність для жителів села, адже були привезені зі святої Гори Афон, а їх вік сягає до трьохсот років”, – заявили на сайті єпархії.

Окрім того, вандали пошкодили і вівтарну частину храму: чаша з євхаристичного набору лежала на підлозі, а напрестольне Євангеліє було зрушено з місця.

Крадіжку виявили зранку, на місце події священики викликали слідчо-оперативну групу поліції, яка в присутності жителів села провела оперативні роботи для розкриття злочину.
У єпархії констатують, що в 2017 році жодне з 19 пограбувань і осквернінь храмів в Україні не було розкрито і винуватці не понесли покарання.

“І ось вже сьогодні хвиля злочинів наруги над святинями продовжилась і в нашій області. Ми просимо розібратися в цій тривожній ситуації не тільки представників Національної поліції, але і інші компетентні органи, які повинні слідкувати за дотриманням законності та порядку у нашому регіоні”, – підсумували в Кіровоградській єпархії.

Нагадаємо, нещодавно на Сумщині злодії обікрали жіночий монастир УПЦ МП.

Comments are closed.