Після невдалого вибуху саморобної бомби в католицькій церкві святої Марії, що мав місце в лютому, на храм вчергове стався напад із застосуванням вогнепальної зброї. Причинно-наслідкових зв’язків між цим і попереднім злочином поки не встановлено, але місцеві жителі неодноразово попереджали, що антихристиянські злочини на грунті ненависті в сучасній Туреччині неминучі. Влада не виявляє особливої ​​стурбованості ситуацією, що склалася, пише КІРІОС з посиланням на Седмицю.

За даними International Christian Concern (ICC), 6 березня церква була обстріляна бойовиком. За місяць до цього в саду церкви була закладена саморобна бомба в річницю вбивства священика Андреа Санторо, убитого в церкві в 2006 році. Санторо був застрелений пострілом у потилицю ісламським екстремістом, який стратив Санторо, коли священик стояв на колінах в молитві. ICC повідомляє, що після вбивства число нападів на церкви зросла.

Під час останнього злочину в церкві нікого не було. Бойовик (йому 40 років) був заарештований поліцією під час спроби втекти з місця події.

П’ять осіб було заарештовано після невдалого вибуху саморобної бомби в лютому, але з тих пір всі вони були звільнені. Місцеві жителі скаржилися на небажання влади належним чином реагувати на “злочини на грунті ненависті” відносно церкви.

“Коли ми скаржимося в поліцію, число нападів тільки збільшується”, – сказав прихожанин Біргун. – На церкву нападають, при цьому саме церква і парафія вважаються винними в тому, що відбувається. Після вбивства Санторо нападу стали постійними”.

Регіональний менеджер ICC Клер Еванс сказала: “хоча ми раді, що ніхто з церкви святої Марії не був поранений бойовиком, постійні теракти щодо церкви не можуть не турбувати. Не випадково, що за останні два місяці церква двічі ставала мішенню. У країні, конституція якої передбачає свободу віросповідання, парафіяни не повинні жити в страху перед такого роду переслідуваннями”.

Comments are closed.