В ніч на 14 березня невідомими було вчинено спробу спалити прихрамову споруду парафії на честь ікони Божої Матері «Всіх скорботних Радість», що у Бабиному Яру, повідомляє сайт Київської Митрополії УПЦ МП.

Як повідомив настоятель протоієрей Сергій Темник, до сторожа храму опівночі звернулась пара – високий чоловік і жінка, які поцікавились канонічною приналежністю храму. Дізнавшись, що парафія підпорядковується УПЦ Московського Патріархату, а не Київському Патріархату, близько першої години ночі сторож побачив полум‘я на даху господарської споруди, де зберігалися дрова для опалення храму.

Вогнем майже знищено дах, дрова не зайнялися від полум‘я. Приблизний збиток пошкодженого майна становить більше 5 тис грн. Поліція оперативно відреагувала і склала протокол. Порушено кримінальну справу.

За минулий рік по відношенню до цієї парафії було вчинено аж три спроби знищити храм.

Нагадаємо, у ніч з 9 на 10 березня приблизно о 3 годині ночі невідомі здійснили підпал храму на честь Преображення Господнього УПЦ МП, що знаходиться біля Київського міського протитуберкульозного диспансера № 1 Оболонського району міста Києва (вул. Автозаводська, 68)

Comments are closed.