Предстоятель ПЦУ Епіфаній наголосив, що ще зарано говорити про визнання новоутвореної Української Церкви іншими помісними Церквами. Для початку потрібно отримати Томос.

Про митрополит Київський сказав в інтерв’ю DW напередодні поїздки до Константинополя, де Вселенський Патріарх Варфоломій має вручити йому Томос.

“Найперше, отримання Томосу від матері-церкви Константинопольської – це вже є першим кроком у визнанні іншими помісними Православними Церквами. Це є визнанням вже першої помісної Православної Церкви. З часом, після отримання, ми будемо працювати над тим, щоб інші Православні Церкви визнавали автокефалію і незалежність нашої помісної Православної Церкви. Але поки я не можу озвучити те, хто із Церков це зробить. Звичайно, що найперше визнають Церкви грецької традиції. Ми віримо в це”, – зауважив митрополит Епіфаній.

Водночас він наголосив, що усі Православні Церкви “говорять про те, що після офіційного визнання, після вручення Томоса ми дамо відповідь на питання, коли ми зможемо вас визнати як незалежну Церкву”.

На запитання про Церкви, які не визнають ПЦУ, митрополит Епіфаній відповів так: “Зараз багато говорять і поширюється інформація, що певні Церкви, які підтримують РПЦ, одразу не визнають автокефалію Української Церкви. Я б не хотів називати тих Церков. Я вірю, що правда восторжествує і всі Церкви, не одразу, а з часом, визнають нашу автокефалію”.

[cmsmasters_row data_shortcode_id=”9s10tg1afi” data_padding_bottom_mobile_v=”0″ data_padding_top_mobile_v=”0″ data_padding_bottom_mobile_h=”0″ data_padding_top_mobile_h=”0″ data_padding_bottom_tablet=”0″ data_padding_top_tablet=”0″ data_padding_bottom_laptop=”0″ data_padding_top_laptop=”0″ data_padding_bottom=”50″ data_padding_top=”0″ data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center” data_color=”default” data_bot_style=”default” data_top_style=”default” data_padding_right=”3″ data_padding_left=”3″ data_width=”boxed”][cmsmasters_column data_width=”1/1″ data_shortcode_id=”5alkoatnvq” data_animation_delay=”0″ data_border_style=”default” data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center”][cmsmasters_html shortcode_id=”i28tjxgp6u”]PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iMTAwJSIgaGVpZ2h0PSI1MTUiIHNyYz0iaHR0cHM6Ly93d3cueW91dHViZS5jb20vZW1iZWQvbVZrNE5vRGR4eDQiIGZyYW1lYm9yZGVyPSIwIiBhbGxvdz0iYWNjZWxlcm9tZXRlcjsgYXV0b3BsYXk7IGVuY3J5cHRlZC1tZWRpYTsgZ3lyb3Njb3BlOyBwaWN0dXJlLWluLXBpY3R1cmUiIGFsbG93ZnVsbHNjcmVlbj48L2lmcmFtZT4=[/cmsmasters_html][/cmsmasters_column][/cmsmasters_row]

Comments are closed.