Предстоятель Православної Церкви України митрополит Київський та всієї України Епіфаній здійснив візит до Рівного, під час якого у день свята Благовіщення Пресвятої Богородиці, 7 квітня, очолив урочисту Божественну Літургію та молебень у Свято-Покровському соборі.

На спільну молитву у храмі зібралося понад 10 тисяч вірян, повідомляє прес-служба ПЦУ.

Глибинна суть Благовіщення та його значення у сучасному світі стали основною темою звернення Блаженнійшого до вірян після літургії.

“Благовіщення дуже просто й зрозуміло показує, як багато залежить від рішення й волі однієї конкретної людини. Бог сотворив людину за Своїм образом, одна з ключових ознак якого — дар свободи. Цей дар означає, що погодитися чи відкинути, сказати “так” чи “ні” — залежить виключно від кожного з нас особисто. Ані Бог, ані тим більше будь-хто інший не може відібрати у нас цей дар свободи”, – наголосив Владика.

Після Божественної літургії в храмі відбувся молебень перед списком чудотворної ікони Божої Матерi “Милостива”, що перебуває в цей день у Рівному. Цей список був написаний у монастирі Кікос на острові Кіпр.

Автором ікони Божої Матері, званої “Милостивою” (Кікською), вважається святий євангелист Лука. Свою назву вона отримала від гори Кікос, що на острові Кіпр. У місцевому монастирі, розташованому на горі, вона нині й зберігається. Чудотворні ікона та її список відомі на весь світ численними чудесами.

Блаженнійший митрополит Епіфаній разом з архієреями та всіма присутніми в храмі вірянами вознесли до Богородиці молитву за український народ, просячи у Неї та у Господа допомогти прийняти мудре рішення в цей важливий для країни час.

Comments are closed.