14 квітня у місті Люботин Харківської області спалахнув храм РПЦ в Україні (УПЦ МП). Хоча причина пожежі невідома, сайт РПЦвУ дорікає місцевій владі, що “відповідальність лежить також і на місцевій владі, оскільки в місті не дотримуються мір безпеки”, повідомляє “Релігія в Україні”.

Займання сталося увечері, вогонь швидко охопив 120 кв. м. і перейшов на дах. На місце події приїхало шість пожежних підрозділів. За інформацією місцевих жителів, близько півночі вогонь було локалізовано, далі рятувальники приступили до гасіння вогнищ пожежі.

Хоча причина пожежі не встановлена, офіційний сайт РПЦвУ схильний вбачати у цьому злий умисел, цитуючи довільні коментарі своїх прихожан у Facebook: “Згоріла церква. Це знак, що далі так не повинно бути… або знову нікого не покарають, забувши про пожежу, не зробивши висновки… Боже, бережи Люботин!”.

Сайт РПЦвУ переказує думку своїх вірян, що “відповідальність лежить також і на місцевій владі, оскільки в місті не дотримуються мір безпеки і немає жодного гідранту, тому пожежні з Харкова приїхали швидше, ніж люботинські МНС-ники встигли заправитися водою”.

За попередньою інформацією, постраждалих немає. Поліція з’ясовує причину займання. За фактом пожежі відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України, що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 3 до 10 років.

Цікаво також, що сайт РПЦвУ не повідомляє про те, що того ж дня, 14 квітня, сталася пожежа в Управлінні Білоцерківської єпархії РПЦвУ на Київщині. Інформація про загоряння надійшла до оперативно – диспетчерської служби Білоцерківського району о 23:37, повідомляє “Главком”.

До місця виклику було направлено чергові караули 3-ї та 4-ї Державних пожежно-рятувальних частин м. Біла Церква, повідомляє прес-служба Головного управління ДСНС у Київській області.

По прибуттю рятувальниками було встановлено, що горить приміщення трапезної на 2-му поверсі на площі 12 м кв. Пожежу було локалізовано о 23:58 та повністю ліквідовано о 00:04.

Причина виникнення пожежі встановлюється.

Comments are closed.