Із шарпаниною, бійками та сварками у Старому Загореві на Волині віряни боролися за церкву.

Про це йдеться у сюжеті 5 каналу, повідомляє РІСУ з посиланням на Конкурент.

На початку квітня селяни провели збори, де більшістю голосів підтримали перехід до ПЦУ. Громаду зареєстрували, то ж прийшли до храму повідомити про це священику.

Прихильники РПЦ в Україні (УПЦ МП) вирішили не впускати їх до церкви. Щоб зайти до храму, людям довелося застосувати силу. Зрештою, церкву таки відстояли.

“Люди не пускали нас у храм, тому ми були змушені зривати замки. Я вважаю, що священики повинні людей зближувати, бо вони духовні наставники. А священик Московського Патріархату співав за упокій Томосу. Це великий гріх. Така людина не повинна брати в руки чашу й інших людей причащати”, – обурюється мешканець села Віталій Політило.

“Ми всі живемо на українській землі. Тому як можна поклонятися Кирилові і правити Службу на, скажемо так, незрозумілій для нас мові. Ми хочемо чути українську мову. Ми вчимо дітей патріотизму”, – каже селянка Юлія Боць.

Переходити з Московського Патріархату священик і близько сотні його прибічників відмовилися. Люди кажуть, що хочуть, щоб лишилася та віра, яка була.

Благочинний Локачинського округу РПЦвУ Анатолій Собуцький каже, що нова громада повинна мати свій об’єкт і обживати його, а не забирати у людей готове.

Для новоствореної громади вже призначили нового священика.

Comments are closed.