У неділю, 28 квітня, християни східного обряду відзначили одне з головних релігійних свят — Великдень.

Зі великим святом привітали українців лідери країни, передає ТСН.ua.

Так, чинний президент Петро Порошенко зазначив, що цьогорічний Великдень – “унікальний”.

“Святкуємо ми його вже понад 1000 років. Але вперше з часів Хрещення маємо власну незалежну автокефальну Церкву. Яка отримала Томос від Вселенського Патріарха і сопричасна з усією повнотою світового Православ’я. І яку ми залишимо у спадок нащадкам”, – написав він.

Христос Воскрес! Воістину Воскрес!

Великдень цього року унікальний. Святкуємо ми його вже понад 1000 років. Але вперше з часів Хрещення маємо власну незалежну автокефальну Церкву. Яка отримала Томос від Вселенського Патріарха і сопричасна з усією повнотою світового Православ’я. І яку ми залишимо у спадок нащадкам.Христове Воскресіння дає сили боротися і перемагати навіть у надзвичайно складних умовах. Вірю, що, як і писав Тарас Шевченко, «діла добрих оновляться, діла злих загинуть»! Усім українцям бажаю радості, щастя й добробуту! «Любімо один одного, бо любов від Бога, і кожен, хто любить, народився від Бога і знає Бога» – нехай Євангельські рядки стануть нашим дороговказом.Христос Воскрес! Воістину Воскрес!

Опубліковано Петром Порошенком Субота, 27 квітня 2019 р.

Новообраний президент Володимир Зеленський також приєднався до привітань.  “Особливо, хочу привітати тих, завдяки кому ми маємо можливість сьогодні святкувати – це наші Воїни та Захисники. Віримо, що світло переможе темряву”, – написав він.

Вітаю усіх зі святом Великодня! Нехай Господь оберігає Нас всіх, наших дітей і Україну, і благословить її на…

Опубліковано Володимиром Зеленським Неділя, 28 квітня 2019 р.

Очільниця МОЗ Уляна Супрун закликала в цей день згадати українських захисників та захисниць у своєму сімейному колі. “Вони — справжній приклад вчення найвищої любові до свого ближнього і готовності віддати найдорожче заради порятунку людства”, — зазначила вона.

Ті самі свята, ті самі традиції, той самий ворог.Сьогодні мільйони українців збираються разом з близькими та рідними і…

Опубліковано Уляна Супрун Неділя, 28 квітня 2019 р.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман наголосив, що “людство завжди об’єднувала віра в те, що добро здатне перемогти будь-яке зло і агресію. І віра в силу кожного з нас, хто хоче зробити цей світ кращим”.

За словами секретаря РНБО Олександра Турчинова, це свято “справжньої перемоги – перемоги правди над брехнею, любові – над злобою, життя – над смертю”.

Дорогі друзі! Вітаю вас зі світлим святом – днем Воскресіння Господнього! Це свято справжньої перемоги – перемоги…

Опубліковано Олександром Турчиновим Субота, 27 квітня 2019 р.

Міністр оборони Степан Полторак побажав, аби “непереможний дух любові до України, дух надії на світле майбутнє держави завжди був із нами, а віра у Перемогу добра над злом жила у серці”.

Comments are closed.