Предстоятель ПЦУ митрополит Київський Епіфаній прокоментував баталії довкола закону про перейменування релігійних організацій з центром в країні-агресорі та пояснив, чому УПЦ МП так побоюється зміни назви на РПЦ в Україні, яка насправді відповідає суті цієї Церкви і її статуту.

Про це митрополит Київський розповів в інтерв’ю 5 каналу.

“Поступово з часом цей законопроект буде втілюватися у життя. Він є дуже болючим для так званої Української Церкви Московського Патріархату. Чому? Бо до цього часу вони обманюють своїх вірних. Вони говорять про те, що вони насправді є Українською Православною Церквою, а за цією вивіскою на храмі “Українська православна Церква” багато вірних не розуміють до кінця (що це Московський Патріархат). […] Тобто за вивіскою вони приховують свою сутність, що вони насправді є Російською Православною Церквою. Тому будь-який суд, який намагатиметься скасувати цей закон (про перейменування, – ред.) не матиме успіху, тому що насправді вони є Російською Православною Церквою, і держава покликана змінити це реально, щоб вони назвали себе так, як вони є за сутністю. Цей закон покликаний назвати речі своїми іменами”, – сказав митрополит Епіфаній.

Предстоятель ПЦУ додав, що для УПЦ МП перейменування є болючим питанням, тому що відбуватимуться збори у громадах, де поставатиме одне єдине питання – про перейменування на Російську Православну Церкву.

“І що громада скаже? – “Ні, ми хочемо бути в Українській Православній Церкві”. Тому це для них (для УПЦ МП, – ред.) є болючим питанням, що в майбутньому багато громад просто свідомо перейдуть до єдиної помісної Православної Церкви”, – пояснив Епіфаній.

Comments are closed.