Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній 8 травня звершив панахиду за загиблими захисниками Батьківщини біля меморіалу “Стіна пам’яті полеглих за Україну”, облаштованого на мурі навколо Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря.

Його Блаженству співслужили намісник Золотоверхої обителі архієпископ Вишгородський Агапіт із братією та клірики академічного храму святого апостола і євангелиста Іоана Богослова. Також молилися студенти Київської православної богословської академії, передає прес-служба ПЦУ.

Після панахиди до присутніх звернувся митрополит Епіфаній, наголосивши на тому, що кожен герой, який загинув під час неоголошеної війни з Росією, своєю жертовністю виявив любов до своєї Батьківщини і до кожного із нас.

“Святкуючи Воскресіння Христове, ми маємо пам’ятати про героїчний подвиг захисників нашої рідної землі, які поклали своє життя на вівтар незалежності України. Саме через молитву ми проявляємо до них свою любов. Вчинивши цей героїчний подвиг, вони захистили кожного із нас, виконали заповідь любові, про яку сказав Господь, що немає більшої любові, ніж хто душу свою покладе за друзів своїх”, – зазначив Предстоятель.

Співорганізаторами заходів у межах відзначення в Україні Дня пам’яті та примирення виступили ВГО “Об’єднання дружин і матерів бійців учасників АТО” та Міністерство оборони України.

Comments are closed.