9 травня митрополит Київський і всієї України Епіфаній узяв участь у церемонії вшанування пам’яті загиблих з нагоди 74-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Його Блаженство супроводжував намісник Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря архієпископ Вишгородський Агапіт, йдеться у повідомленні прес-служби ПЦУ.

У меморіальних заходах також узяли участь ветерани Другої світової війни, президент Петро Порошенко, прем’єр-міністр Володимир Гройсман, інші офіційні особи, представники громадськості та духовенства, зокрема, очільник РПЦ в Україні Онуфрій.

Урочиста хода пройшла алеєю Воїнської Слави до могили Невідомого солдата. Предстоятель, президент та всі присутні поклали квіти до пам’ятника.

Воїни почесної варти пройшли перед монументом урочистим маршем.

Після завершення пам’ятних заходів відбулося спілкування з людьми, які прийшли вшанувати пам’ять загиблих героїв Другої світової війни.

Сьогодні у всіх храмах Православної Церкви України будуть звершені богослужіння за упокій душ усіх загиблих у Другій світовій війні.

Нагадаємо, напередодні митрополит Епіфаній долучився до акції “Перша хвилина миру” в Національному музеї історії України у Другій світовій війні.

Comments are closed.