Обраний президент Володимир Зеленський 9 травня відвідав могилу свого дідуся-фронтовика у Кривому Розі. Відповідну світлину він опублікував на своїй сторінці у Facebook.

“Сьогодні я на могилі свого дідуся Семена Івановича Зеленського. Він пройшов усю війну і залишився назавжди в моїй пам’яті одним із тих героїв, які захистили Україну від нацистів”, – написав Зеленський.

Він зазначив, що прикро так рідко згадувати  ветеранів, своїх дідусів і бабусь. “Ми мусимо бути вдячними їм кожного дня”, – вважає Зеленський.

“Сьогодні – 9 травня. Це наш День Подяки. Подяки за те, що нелюдська ідеологія нацизму назавжди пішла у минуле. Подяки тим, хто боровся з нацизмом – і переміг. Просто вдячні усім – за можливість народитися й жити. Війна торкнулася кожної української сім’ї. Внесок українців у перемогу – величезний. Ніхто не має права приватизувати цю перемогу, казати, що вона могла відбутися й без українців”, – наголосив обраний президент.

Крім того, 8 травня у День пам’яті і примирення Зеленський відвідав зв’язкову УПА Параскеву Зеленчук. яка стала зв’язковою в УПА у 13 років, і ветерана Червоної армії Івана Залужного.

Зазначається, що Залужний – капітан першого рангу морської піхоти ВМФ СРСР, учасник Другої світової війни. Нагороджений численними орденами та медалями. Втратив єдиного онука – Івана Гутніка-Залужного під час війни на Донбасі. 10 травня Залужному виповниться 101 рік.

“Сьогодні, у День пам’яті та примирення, ми вшановуємо та вклоняємося перед усіма, хто боровся проти нацизму та загинув за Україну в роки Другої світової війни. Перед кожним, хто віддав своє життя заради миру. Миру, якого сьогодні так потребує Україна. Миру, запорукою якого стане єдність усіх українців. Для того, щоб у майбутньому нас об’єднували лише перемоги”, – йдеться у публікації Зеленського.

Comments are closed.