Митрополит Запорізький і Мелітопольський РПЦвУ (раніше УПЦ МП) Лука, відомий своєю нестриманістю, вчергове накинувся на Вселенський патріархат. Цього разу він обізвав Константинополь “гадаринськими свинями”, які кинулись “на святу землю”.

Опублікований в його телеграм-каналі спіч має урочисту назву “Тим, хто кидає в мене каміння, я простягаю руку”.  Втім, зміст тексту має зовсім протилежний сенс, зазначає Cerkvarium.

“Тих, хто втрачає мужність і твердість у вірі, очікують великі біди. Т.зв. “Константинопольський патріархат” тому наочний приклад. Продавши за тридцять срібняків вірність канонам Церкви Христової, вони обміняли благодать на “дар” подібний до того, який отримали від Бога гадаринських свині. Вони кинулися з кручі Фанара на нашу святу землю, щоб її тут рити в пошуках трюфелів і жолудів, які погодилися б увійти з ними в “благодатну” єдність. Це біснування вони називають “любов’ю””, – написав він.

Раніше митрополит Російської церкви писав листа афонським монахам, де погрожував їм різними карами небесними у випадку визнання ними ПЦУ, а також обзивав Вселенського патріарха злодієм, розбійником, вовком в овечій шкурі, єресіархом і апостолом сатани.

Comments are closed.