36 громад на Вінниччині не можуть перейти до Православної Церкви України, хоча мають усі документи й підписи. Все через те, що поліція області з подачі РПЦвУ звинувачує керівника управління з питань національностей та релігій Ігоря Салецького у “самоуправстві”.

Зараз прокуратура вимагає у суді відсторонити керівника від роботи, а це практично повністю заморозить  реєстрацію громад, передають “Факти”.

З боєм уже кілька місяців віряни села Лука-Мелешківська намагаються зайти у храм. Більшість проголосувала за перехід до Православної Церкви України. Релігійну громаду зареєстрували, однак віряни Московського Патріархату блокують вхід на кожну службу.

Від літа правлять службу просто неба і у селі Пеньківка, де із 700 мешканців села – 500 вирішили перейти до ПЦУ. Люди були дуже близькі до реєстрації громади. Та поліція виявила “порушення” у діях начальника обласного управління у справах національностей та релігій.

Люди прийшли під суд захищати керівника Ігоря Салецького. Реєстрацію двох релігійних громад зі ста поліція називає не правомірною.

Прокуратура звинувачує Салецького за ст. 356 Кримінального кодексу – самовільне видавання документів, за це дають 3 роки позбавлення волі.

Сам чиновник усі звинувачення відкидає. Переконує, що протягом року управління зареєструвало перехід сотні громад, і всі без порушень.

Вже завтра, 10 жовтня, на Салецького чекає ще один суд, там прокуратура вимагатиме відсторонити керівника управління від роботи. За переконанням вірян, тоді перехід до Православної Церкви України точно заморозять. Нині на реєстрацію чекають 36 громад.

Comments are closed.