Парафіянка Свято-Покровського жіночого монастиря РПЦвУ (УПЦ МП) у Києві подала в суд на священника, який, за твердженням позивачки, розголосив поліцейським таємницю її сповіді, що охороняється законом.

Позивачка вимагала компенсації завданої їй моральної шкоди на суму 200 тисяч гривень, повідомляє Credo Press з посиланням на “Великий Київ”.

Як з’ясувалося під час судового засідання, справа почалася 2017 року, коли позивачка написала кілька заяв на священника до поліції, звинувачуючи його у чаклунстві. Жінка стверджувала, що клірик монастиря наводить на неї порчу, “підкладає голки”. “Я схудла, чоловік пішов, а діти постійно хворіють”, – поскаржилася поліцейським жінка.

Під час поліцейської перевірки священник зізнався, що парафіянку знає, але вона дивакувата.

“Розповіла, що бачить, як монастирем чорти з хвостами бігають”, – йдеться у письмовому поясненні о. Василя.

Це, на думку киянки, і є розголошенням таємниці сповіді. Крім “приниження честі і гідності”, вона побачила в цьому і “удар по репутації”, оскільки позивачка працює заступником директора комерційної фірми, у якій є контрагенти в різних областях України.

Суд уважно вивчив обставини справи, в тому числі довідки позивачки від психіатра, що на обліку вона не числиться, і прийшов до висновку: доказів заподіяння моральної шкоди недостатньо.

“Відповідач не поширював недостовірну інформацію, а вона була отримана співробітниками правоохоронних органів в процесі виконання покладених на них обов’язків – поліцейські перевіряли заяву позивача про вчинення кримінального злочину”, – вирішив суд.

Comments are closed.