У Римі протягом 9-10 жовтня відбувається конференція на тему “Cвятий Іван Павло ІІ у процесі польсько-українського діалогу та примирення“.

Напередодні, 7 жовтня, організатори конференції зустрілися з верховним архієпископом УГКЦ Святославом та отримали його благословення для проведення циклу наукових конференцій, присвячених ролі Католицької Церкви у процесі діалогу та польсько-українського примирення, повідомляє “Релігія в Україні” з посиланням на сайт УГКЦ.

На зустрічі зі Святославом співорганізатори конференції проф. Марек Соколовський та о. Артур Маслей представили головні теми та завдання циклу конференцій, а саме: розповісти про роль папи Івана Павла ІІ у процесі польсько-українського діалогу та примирення. Відомо, що святий Іван Павло ІІ надихав і пропагував діалог між польським та українським народами.

“За відсутності папи цей діалог був би, напевно, неможливим, – зазначив проф. Соколовський. – Адже основою цього діалогу було папське навчання про досвід віри як місця зустрічі людини з Богом та з іншою людиною” .

Глава УГКЦ висловив подяку організаторам за цикл конференцій та за їхні “наукові, базовані на історичній правді, дослідження на тему польсько-українських відносин”.

“Християнський клич Івана Павла ІІ “прощаємо і просимо прощення” має бути орієнтиром для кожного українця і поляка”, – наголосив він.

Організаторами циклу конференцій на тему “Святий Іван Павло ІІ у процесі польсько-українського діалогу та примирення” є Кафедра аксіологічних основ освіти UWM (Ольштин, Польща), товариство “Свята Софія”, Папський інститут церковних досліджень (Рим, Італія), Міжнародний центр міжкультурного та міжрелігійного діалогу UKSW (Варшава, Польща).

9 жовтня конференція відбувалася у Папському інституті церковних досліджень, а 10 жовтня – в приміщенні товариства “Свята Софія”.

Comments are closed.