Митрополит Епіфаній оголосив про створення благодійного фонду, покликаного залучати кошти на підтримку розвитку різноманітних напрямків діяльності Православної Церкви України.

Як повідомив речник ПЦУ архієпископ Євстратій (Зоря), головний принцип, що закладається в основу праці Фонду – відкритість та відповідальність перед благодійниками і Церквою.

Предстоятель ПЦУ Епіфаній своєю чергою нагадав, що віками Церква існувала завдяки, в тому числі, жертовності, меценатству, благодійництву.

“Меценатство в Україні має справді давню історію, на сторінках якої вже навічно викарбувані імена князів з роду Острозьких, святителя Петра Могили, гетьмана Івана Мазепи, родини Розумовських, підприємців-меценатів Терещенків, Симиренків, Ханенків та інших. Завдяки в тому числі їхнім добрим справам ми сьогодні маємо можливість молитися в храмах Божих, шанувати наші святині та історію, насолоджуватися мистецтвом у різноманітних культурних спорудах, навчати дітей у славних навчальних закладах”, – написав митрополит Епіфаній на своїй сторінці у Facebook.

Владика додав, що багато українців зараз усвідомлюють, що вони є співтворцями новітньої історії нашого народу, який тепер має утверджену духовну незалежність, і прагнуть допомагати, робити свій посильний внесок у розбудову Помісної Церкви українського народу.

“Щоби скоординувати і систематизувати співпрацю з меценатами, а також втілюючи в життя бачення нашої Церкви як відкритої я ухвалив рішення створити Благодійний Фонд – “Митрополичий Фонд Православної Церкви України”. Він працюватиме за кращими світовими зразками та міжнародними стандартами. А тому одним з обов’язкових принципів його діяльності буде відповідальність перед благодійниками і вірянами: щорічно Фонд звітуватиме про свою роботу та проходитиме перевірку однією з топ-10 аудиторських компаній світу”, – повідомив Предстоятель ПЦУ.

Також він окреслив основні напрямки діяльності фонду:

“Вірю, що діяльність “Митрополичого Фонду Православної Церкви України” стане рушійною силою для відчутних змін і зрушень в сучасній Україні, сприятиме втіленню в життя багатьох гарних задумів. Тож, кожен меценат, хто виявить добру волю допомогти Церкві й українській громаді, зможе це зробити офіційно та відкрито, обравши для себе близький чи бажаний напрямок або конкретний проєкт співпраці”, – додав Предстоятель ПЦУ Епіфаній.

Comments are closed.