8 жовтня Православна Церква вшановує пам’ять преподобного Сергія, ігумена Радонезького.

З нагоди святкування на запрошення настоятеля – секретаря єпархіального управління Одеської єпархії протоієрея Теодора Оробеця, єпископ Одеський і Балтський Павло під час свого архіпастирського візиту звершив Чин освячення храму-каплиці і очолив Божественну літургію святителя Іоана Золотоустого у храмі на честь преподобного Сергія Радонезького на території житлового масиву “Дайберг”.

Про це повідомляє пресслужба Одеської єпархії.

Перед початком літургії відбулось освячення храму-каплиці, під час якого храм та вірян було окроплено освяченою водою.

Під час літургії, на малому вході, з благословення Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, керуючий єпархією відзначив старання настоятеля парафії протоієрея Теодора Оробця черговою богослужбовою нагородою – правом носіння митри.

За богослужінням були піднесенні додаткові прохання про визволення нашої Батьківщини від нашестя чужинців та утвердження в Україні єдиної Помісної Православної Церкви.

Після завершення літургії єпископ Павло привітав парафіян із храмовим святом та від імені духовенства і парафіян Кафедрального собору Різдва Христового подарував набір покрівців і закладки на Євангеліє.

Також з благословення Предстоятеля Православної Церкви України і керуючого Одеською єпархією єпископа Павла орденами, медалями та благословенними грамотами були відзначенні активні фундатори та благодійники храму.

В свою чергу отець Теодор від імені парафіян подякував керуючому єпархії за привітання та візит, наголосивши на тому, що це перша парафія у передмісті Одеси з часу утворення помісної Української Православної Церкви.

Його Преосвященству окрім настоятеля співслужили обласний благочинний Одеської єпархії протоієрей Михайло Щерба, благочинний міста Одеси протоієрей Михайло Демида, благочинний Біляївського благочиння протоієрей Василь Єдин, настоятель храму святого рівноапостольного князя Володимира міста Білгород-Дністровська протоієрей Іоан Гуменюк, настоятель Свято-Дмитрівської парафії села Новоградківка протоієрей Віталій Хомич, клірики кафедрального собору протоієрей Ярослав Бугринець та протоієрей Андрій Волошин, настоятель парафії Віри, Надії, Любові та матері їх Софії протоієрей Роман Дорош та настоятель Свято-Покровської парафії села Біляївка протоієрей Богдан Біда.

Comments are closed.