17 жовтня розпочався перший візит митрополита Епіфанія як Предстоятеля ПЦУ до США.

Про це владика повідомив на своїй сторінці у Facebook, виклавши декілька світлин.

“Разом з делегацією нашої Церкви прилетіли в місто Нью-Йорк, де розпочали свої відвідини з особливого місця — храму на честь святого Миколая Американської Архієпископії Вселенського Патріархату, який розташований на території Всесвітнього торгового центру в Манхеттені”,  – повідомив Предстоятель ПЦУ.

Він сповістив, що на сьогодні храм ще перебуває у стані будівництва. Попередній однойменний храм був зруйнований внаслідок жахливого теракту 11 вересня 2001 року, коли Південна та Північна вежі Всесвітнього торгового центру зазнали нападу терористів.

“Ця церква — єдина будівля, яка не була частиною оригінального комплексу Всесвітнього торгового центру і яка була повністю знищена в результаті атак. Хоч попереду ще багато роботи, але храм вже нагадує Собор Святої Софії Константинопольської, яким і надихався архітектор проекту Сантьяго Калатрава”, – додав митрополит Епіфаній.

“Розташована у парку Свободи з виглядом на Національний меморіал та музей 11 вересня церква святого Миколая наче є вікном у вічність, куди полинули ті, хто тут невинно й несправедливо загинув. Посеред одного з найпотужніших та найдинамічніших міст у світі храм є благодатним пристанком для зміцнення духу та щирої молитви за жертвами теракту — офіційно встановлено, що загинули понад 3 000 людей, серед них 12 українців. Імена загиблих увіковічені в пам’яті цілої країни та вписані на меморіальних дошках скорботи, які виставлені на Нижньому Манхеттені”, – повідомив Предстоятель ПЦУ.

Також він додав, що спільно з усією делегацією відвідав меморіальний комплекс та музей, які присвячені жертвам трагедії 11 вересня.

Comments are closed.