Активісти Ісламського культурного центру Києва створили ініціативу GreenDeen — ця організація ставить за мету збереження довкілля.

Нещодавно список проєктів GreenDeen поповнився ще одним — “Посадити 500 дерев”, повідомляє “Релігія в Україні” з посиланням на Іslam.in.ua.

“Ідея посадити 500 дерев належить хлопцям, що вже займаються цим у рамках ініціативи “Мільйон дерев”, — розповіла співзасновниця ініціативи GreenDeen Анастасія Харченко.

“Головна мета — спільними зусиллями тих, хто долучився, посадити в Україні цілий мільйон дерев! І ми, як мусульмани, співпрацюватимемо з цією ініціативою. Поки що силами активістів київського ісламського культурного центру, а далі, іншааллаг (“якщо Бог забажає”, – ред.), до нас долучаться й інші організації, прихожани інших мечетей — щоб нас було якнайбільше, і ми досягли цієї мети”, – додала  Харченко.

Найближча акція відбудетьсявже цієї субботи, 19 жовтня. За день планують посадити 300 в’язів, 100 безпухових тополь і 100 катальп уздовж однієї з київських трас – на вулиці Богатирській.

“І ми потребуємо вашої допомоги, — звернулася Анастасія до небайдужих. Щоб здійснити цей проєкт, треба зібрати гроші на купівлю саджанців. А ще потрібні люди, що прийдуть і допоможуть висадити ці дерева”, – додала вона.

Мусульмани-активісти вже запланували посадити верби вздовж річки в місті Ірпінь — що, за словами Анастасії, стануть “насолодою для очей” і забезпечать захист і відновлення самої річки, бо вона обміліла.

Як зауважив завідувач відділу ознайомлення з культурою ісламу Київського ІКЦ Тарик Сархан, якщо мусульмани зможуть реалізувати задум, вони зможуть дати озелененій ділянці ім’я організації або людей, або релігії, що її послідовники подбали про цю ділянку й посадили ці дерева.

“І для нас, і для мене особисто це велика честь. Це показує цивілізоване лице мусульман України, що дбають про те, щоб принести користь їхній батьківщині, принести користь усім людям”, – зауважив Сархан.

Середня ціна одного саджанця — 200 гривень, тож без допомоги одновірців не обійтися. Активісти звертаються не тільки до одновірців, а й до всіх небайдужих співгромадян, послідовників будь-якої релігії.

Comments are closed.