Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій (ВРЦІРО) налагоджує взаємодію з реорганізованим Мінкультури.

Засідання відбулося 17 жовтня під головуванням єпископа Римсько-Католицької Церкви Віталія Кривицького та за участі директора Департаменту у справах релігій і національностей Мінкультури Івана Папаяні і представника Офісу президента з розробки гуманітарної політики України Дениса Коляди, повідомляється на сайті ВРЦіРО.

Зазначається, що Секретаріат ВРЦІРО обговорив реорганізацію державного органу у справах релігій та законодавче забезпечення релігійної діяльності.

Як йдеться у повідомленні, чиновники розповіли про стан створення Державної служби з питань етнополітики та свободи совісті, реорганізації міністерства та впровадження “єдиного вікна” з реєстрації релігійних організацій.

Також секретаріат ВРЦІРО розглянув питання про делегування представників до робочої групи для налагодження практичної взаємодії Ради Церков з реорганізованим Міністерством культури, молоді та спорту України.

Своєю чергою Денис Коляда прокоментував зустріч у дописі на своїй сторінці у Facebook.

“Для мене важливо сприяти укріпленню партнерських відносин між державою та РО (релігійними організаціями, – ред.) та забезпеченню державою реалізації прав людини на свободу совісті та віросповідання”, – написав Коляда.

Він також наголосив, що Україна є унікальною країною:

  • За кількістю парафій ми найбільша Православна країна.
  • УГКЦ – є найбільшою східною Католицькою Церквою в світі.
  • Ми найбільша Протестантська країна Східної Європи, та найбільша Баптиська країна Європи вцілому.

“Нам долею написано бути новаторами і прикладом взаємодії між Церквою і державою, для розбудови суспільства”, – додав Коляда.

Comments are closed.